A Mafab szerint „baloldali hajlamok” ellen küzdenek a TV2 honvédséget népszerűsítő sorozatában

tévé
október 16., 10:00

Kevesebb mint egy hónap múlva, november 11-én mutatják be a TV2-n a honvédséget népszerűsítő S.E.R.E.G. ímű sorozatot, amiben Balla Eszter, Kamarás Iván és Csórics Balázs játszanak, és amiben a Magyar Filmadatbázis, vagyis a Mafab oldalán olvasható leírás szerint a „baloldali hajlamok és felelősségtudat hiánya” ellen küzdenek majd.

Pontosabban az egyébként csak hatrészes sorozat tartalmának leírása szerint az egyik főszereplő, a negyvenes éveiben járó Győrbíró Zsolt (Csórics Balázs) „elsődleges gondja most fia, Marci körül forog, akit baloldali hajlamok és felelősségtudat hiánya jellemez, és aki az ösztöndíj elvesztése miatt elszalasztotta a lehetőséget, hogy orvosi tanulmányokat folytasson”. Emiatt Zsolt, „hogy fegyelemre nevelje fiát, drasztikus lépésre szánja el magát”, és beíratja fiát a hadsereg alapkiképzésére. Vélhetően azzal a szándékkal, hogy majd ott szépen kiirtják belőle a baloldali hajlamokat.

A baloldali hajlamokkal küzdő Marcit Séra Dániel alakítja, akinek a port.hu szerint ez az első filmes szerepe.

link Forrás

Frissítés: A TV2 oldalán olvasható leírásban nincs szó baloldali hajlamokról, ott azt írják, hogy a sorozatban „az ifjabb Győrbíró, a renitens orvostanhallgató Marci életét is megváltoztatja az alapkiképzés, ahová robbanékony apja küldi büntetésből”, és „a nem várt kaland azonban új embert farag a fiúból, akire nem csak egy új hivatás, hanem a szerelem is rátalál”.