Meghalt Liam Payne, a One Direction korábbi tagja

GYÁSZ
október 17., 06:18

Meghalt Liam Payne, az egykori brit popegyüttes, a One Direction korábbi tagja. A 31 éves énekes a rendőrség közlése szerint lezuhant egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről. Halála körülményei egyelőre nem teljesen tiszták.

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A rendőrség közleménye szerint az énekes holttestét azután találták meg, hogy egy segélyhívásra reagált egy mentőcsapat, de a BBC arról is ír, hogy a rendőrök „valószínűleg kábítószer és alkohol hatása alatt álló”, „agresszív férfiról” szóló bejelentésekre reagálva érkeztek a helyszínre. Amikor a rendőrök kiérkeztek a szállodához, azt az információt kapták, hogy a szálloda belső udvarán valami hangos dolgot hallottak, végül ott találták meg Liam Payne holttestét.

Néhány órával a történtek előtt Snapchaten még arról írt, milyen szép nap van Argentinában.

Payne még október elején érkezett Argentínába, egykori együttestársa, Niall Horan koncertjére, a TMZ információi szerint még a barátnőjével együtt. Utóbbi október 14-én elhagyta az országot, Payne pedig maradt és bejelentkezett a CasaSur Palermo Hotelbe.

photo_camera Fotó: LUCIANO GONZALEZ/Anadolu via AFP

A TMZ arról ír, hogy Payne 2021 júniusában beszélt először arról, hogy egy időben, még a One Directon tagjaként alkohol- és gyógyszerfüggőséggel küzdött, és előfordult, hogy öngyilkos gondolatai támadtak. Arról is írnak, hogy nemrég kiderült, Payne korábban állítólag arra kérte barátnőjét, hogy végeztessen abortuszt, ami miatt a nő állítólag ügyvédekhez fordult, akik távoltartási végzést kértek az énekes ellen.

photo_camera Fotó: LUCIANO GONZALEZ/Anadolu via AFP

A BBC azt írja, a szálloda előtt már összegyűlt egy tömeg, rengeteg rajongó érkezett a helyszínre, többen gyertyát gyújtottak.

photo_camera Fotó: LUCIANO GONZALEZ/Anadolu via AFP

Liam Payne 16 évesen csatlakozott a One Direction nevű együttesbe, ami 2010-ben lett ismert az X-Factorban, Payne volt a fő dalszerző. 2015-ben oszlottak fel, szólóban folytatták karrierjüket.

photo_camera A One Direction 2012-ben: Liam Payne, Zayn Malik, Niall Horan, Louis Tomlinson és Harry Styles Fotó: MICHAEL LOCCISANO/Getty Images via AFP