Szabadon bocsátaná egy bíró a férfit, akit Michael Jordan apjának gyilkosaként ítéltek el 1996-ban

bűnügy
október 17., 10:17

Gregory Weeks, észak-karolinai bíró, aki 1996-ban James Jordan, vagyis Michael Jordan kosárlabdázó apjának gyilkossági ügyében döntött, most arra kérte Észak-Karolina feltételes szabadlábra helyezési bizottságát, hogy engedjék szabadon Daniel Greent, akit ő ítélt életfogytiglani börtönbüntetésre.

photo_camera James Jordan és Michael Jordan Fotó: Michael Jordan/Instagram

Weeks szerint a Green ellen folytatott vizsgálatot végző igazságügyi vérelemző nem közölte azt a tényt, miszerint „a vérhez hasonló anyag”, amit abban az autóban találtak, amiben Jordant megölték, lehet, hogy nem is Green vére volt.

A bíró az ABC beszámolója szerint a bizottságnak azt mondta, a teszteredmények elhallgatása „közel harminc éve kísérti őt”.

Weeks most a nyilatkozatában azt írta, az 1996-os tárgyaláson az ügyészek azzal érveltek, hogy James Jordan a 74-es főút mentén parkoló Lexusának anyósülésén aludt, amikor Green odament a járműhöz, és lelőtte. Ez alátámasztotta a legfőbb tanú, Green vádlott társa, Larry Demery vallomását. Demery azzal vádolta Greent, hogy ő húzta meg a ravaszt. Weeks szerint azonban az ügyet vizsgáló elemző soha nem hozta nyilvánosságra, hogy az autó belsejéből származó bizonyítékokon elvégzett törvényszéki vizsgálatok „negatív vagy nem meggyőző eredményt” adtak a vérre vonatkozóan, és ezek olyan bizonyítékok, amik megváltoztathatták volna a tárgyalás kimenetelét. A bizottság hamarosan megtárgyalja, hogy a most 49 éves Green feltételes szabadlábra helyezhető-e.

Az 1996-os tárgyaláson az ügyészek szerint az akkor 18 éves Green és Demery 1993. július 23-án „egy rosszul sikerült rablás során” megölték James Jordant. Green azt mondta, Demeryvel együtt egy grillpartin voltak, majd Demery azt mondta, elmegy egy „drogügylet” miatt, majd órákkal később Green szerint Demery „megrendülten” tért vissza. Green azt állította, hogy Demery a segítségét kérte egy holttest eltüntetésében. Azt mondta, beleegyezett, hogy segít neki, de azt is állította, hogy soha nem ölte meg James Jordant.

James Jordan holttestét a gyilkosság után több mint két héttel találták meg egy mocsárban, körülbelül 100 kilométerre Jordan Lexusától.