Leszavazták a DK javaslatait a paralimpikonok pénzjuttatása és a nyírmeggyesi általános iskolában levetkőztetett gyerekek ügyében

POLITIKA
október 21., 13:13

Kálmán Olga és Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői Facebook-videóban jelentették be, hogy az Országgyűlés kulturális bizottsága a DK mindkét javaslatát leszavazta.

Az egyik javaslat a nyírmeggyesi általános iskolában levetkőztetett gyerekek ügyével volt kapcsolatos, itt a DK Maruzsa Zoltán meghallgatását kezdeményezte, miszerint Maruzsa Zoltánnak „világosan választ kell adnia arra, hogy hogyan történhet meg 2024-ben, hogy alsó tagozatos diákokat így aláznak meg egy magyar iskolában, és meg kell neveznie névvel, titulussal a felelősöket”. „Ez a minimum annak a kormánynak a képviselőjétől, amely naponta gyermekvédelemről papol nekünk, miközben szemmel láthatóan képtelen megvédeni a gyermekeinket” – írta a DK.

A másik javaslat a párt paralimpiával kapcsolatos törvényjavaslata volt, hogy az olimpikonok és a paralimpikonok egyenlő pénzjuttatásban részesüljenek az eredményeik után. A paralimpikonok jelenleg ugyanis feleannyi jutalmat kapnak ugyanazért a helyezésért, mint olimpikon társaik. Ezt a javaslatot is leszavazták.