A vb-aranylabdás focista, Diego Forlán benevezett élete első profi teniszversenyére

sport
október 22., 10:59

Ritkán látható bravúrra készül Diego Forlán. A 2018-ban visszavonult világklasszis focista ugyanis 45 évesen benevezett élete első profi teniszversenyére.

Forlán a november 11-én kezdődő uruguayi Challenger-tornán indul majd párosban, az argentin Federico Coria oldalán. A Challenger-tenisztornák a profi teniszversenyek második szintjét képviselik, az ATP-tornák után.

Az uruguayi verseny Challenger 100-as kategóriájú, ami azt jelenti, hogy párosban a negyeddöntősök már ATP-pontokat is kapnak, vagyis felkerülnek a világranglistára. Forlánéknak ehhez két meccset kellene nyerniük. Esélyüket növeli, hogy Coria korábban az egyéni világranglistán 49. is volt, jelenleg pedig a 101. helyen áll.

Forlán gyerekkorában a foci mellett teniszezett is. Tizenhat éves korában hagyta abba a sportágat, hogy teljesen a focira tudjon koncentrálni. Döntése bejött, legjobb éveiben a világ egyik legjobb játékosa volt. Játszott a Manchester Unitedben, az Atlético Madridban és az Interben is.

Diego Forlán a 2010-es foci világbajnokságon
photo_camera Diego Forlán a 2010-es foci világbajnokságon Fotó: RODRIGO ARANGUA/AFP

Az uruguayi válogatottban 112 meccsen lépett pályára, a 2010-es világbajnokságon negyedikek lettek, a 2011-es Copa Americát pedig megnyerték. Forlán a dél-afrikai világbajnokságon megkapta a legjobb játékosnak járó aranylabdát.

Visszavonulása után újra elkezdett teniszezni, az elmúlt években több pénzdíjas szenior versenyen is elindult Dél-Amerikában. A felnőtt mezőnyben viszont még nem játszott profi tornán. (via Süddeutsche Zeitung)