Egy színházi előadás látványeleme a Corvin közben felakasztott bábu

KULTÚRA
október 22., 11:41

Hétfő óta lóg a Corvin közben egy „Így járnak az árulók” feliratot a kezében tartó, felakasztott bábu, de ez nem valamilyen demonstráció eszköze, hanem a Mi vagyunk '56! című színházi előadás egyik látványeleme. A Corvin köz környékén játszódó, a forradalom roma hősei előtt tisztelgő előadást a Független Színház Magyarország készítette a Ferencvárosi Önkormányzat finanszírozásában, ez lesz a hivatalos megemlékezés a kerületben.

link Forrás

„Az akciószínházi interaktív előadás ’56-ban játszódik október utolsó és november első napjaiban. A színdarab nézői saját maguk is forradalmárokká válnak, akiket az előadás négy főszereplője vezet, megosztva velük saját történeteiket és dilemmáikat. A négy karaktert valós roma forradalmárok alakjaiból inspirálódva hozták létre a kooperatív műhelymunka során a színház alkotói”

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

– írják a leírásban, ahogy azt is, hogy a nézők a harctéren találják magukat, „ahol nincs idő gondolkozásra, azonnal cselekedni kell, segédkezni az élelmiszer, gyógyszer és fegyverszállításban, fedezékbe vonulni vagy éppen őrizni a fegyverraktárat. Részesei leszünk a küzdelemnek, közös a célunk, egy csapat vagyunk, segítünk egymásnak, senkit nem hagyunk hátra”.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Az előadások október 23-án, szerdán a Ferenc téren 11, 13 és 16 órakor kezdődnek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A színház vezetőjével, Balogh Rodrigóval korábban a Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál kapcsán készítettünk interjút is.