Eladó a zsombói traktor, de nem kell senkinek

ÉLET
október 22., 19:46

Ritkán találni valódi híreket az egyre inkább csak a központi kormány/Fidesz-propaganda sulykolására szolgáló KESMA-tulajdonú megyei lapokban, de amikor igazán, azok mikroszkopikus pontossággal és egy tízcsillió megapixeles digitális kamera élességével mutatják meg a vidéki Magyarország valóságát.

Az egykor szebb napokat látott Délmagyar most például Zsombóra látogatott el. A Szeged határától néhány kilométerre északnyugatra található, bár háromezer fős község vezetése nem mindennapi kihívással küzd: szeretnének eladni egy traktort.

Négyhengeres, 4750 köbcentis motor, 4 fokozatú váltó, 18 tonnás vontatási kapacitás - íme a 10,8 millió plusz áfás zsombói traktor
photo_camera Négyhengeres, 4750 köbcentis motor, 4 fokozatú váltó, 18 tonnás vontatási kapacitás - íme a 10,8 millió plusz áfás zsombói traktor Fotó: zsombo.hu

„A település régóta vágyott egy traktorra, de aztán kettő lett belőle” – derül ki a cikkből. Gyuris Zsolt polgármester szavaiból kiderül, hogy sokáig egy traktorja se volt az önkormányzatnak, aztán nyertek egy pályázatot, ezután „ megkerestük az összes létező forgalmazót, aki MTZ traktorral foglalkozott, és végül kettőt megrendeltünk”, azért kettőt, hogy biztosra menjenek.

Két traktor viszont sok ott, ahol sokáig egy se volt, hát az egyiket eladnák. De már kétszer is hiába hirdették meg, nem volt rá igazi jelentkező, egy-egy érdeklődő akadt, de mindkétszer kevesebbet kínált, mint amennyit az önkormányzat szeretett volna. Hogy mennyit kértek és mennyit kaphattak volna érte, az a cikkből nem derül. Az önkormányzat honlapján viszont még elérhető a legutóbbi, október 21-ig érvényes pályázat, amiből kiderül: 10,8 millió forint plusz áfát szeretnének kapni érte.