Németh Szilárd feljelentette volt párttársát, mert szerinte súlyos mentális- és alkoholproblémákkal küzdő árulóként tüntette fel

POLITIKA
október 22., 12:20

Németh Szilárd rágalmazás miatt feljelentette korábbi párttársát, Ábel Attila volt csepeli alpolgármestert - írta meg a Telex.

A lap információi szerint Németh két email miatt jelentette fel Ábelt. Az egyik levelet Fürcht Nórának, a csepeli Fidesz korábbi alelnökének küldte Ábel. Ebben többek között azt írta, hogy

  • „az, hogy Németh Szilárd orvosi értelemben elmebeteg-e, vagy csak szélsőségesen elmezavaros, lényegtelen”,
  • „te magad is fel tudnál sorolni vagy harminc esetet, amikor személyesen tapasztaltad a hazugságait, manipulációit, aljasságait”,
  • „igyekszik minden szaros ügyet másokra kenni”,
  • és „Szilárd hűtlen kezelést követelő levelét te küldted ki.”

A másik emailt Ábel egy másik csepeli fideszesnek címezte. Ebben olyan állítások szerepelnek Némethről, mint hogy „2,4 milliárd forintot nyúlt le csak a Csepel Birkózó Clubtól”, illetve „hogyan próbált 30-32 milliárd forint értékben hűtlen kezelésre kényszeríteni minket”.

A feljelentés szövege szerint a fenti állítások súlyosan sértik Németh társadalmi megítélését, mivel olyan színben tüntetik fel, mint aki súlyos mentális- és alkoholproblémákkal küzd, megbízhatatlan, áruló, hatalmával visszaél, és bűncselekmények elkövetésétől sem riad vissza.

Németh Szilárd
photo_camera Németh Szilárd Fotó: Németh Dániel/444

Ábel szerint az emailek elküldésével nem valósított meg bűncselekményt. Szerinte Németh olyan információkat vitt a rendőrségre, amik a Fidesz belügyeinek kellett volna maradniuk. Az ügy érdekessége, hogy Németh szeptember 30-án a Heti TV adásában tagadta, hogy feljelentette volna Ábelt. Azt mondta, ez pont fordítva történt.

Az ügynek egyelőre nincs vádlottja, jelenleg a nyomozás adatait dolgozzák fel. Emiatt tárgyalási napot sem tűztek még ki.

Németh 2021 óta vív nyílt háborút egykori csepeli szövetségesei ellen. Nemcsak Ábellel, hanem Borbély Lénárd polgármesterrel is összeveszett. A konfliktus odáig eszkalálódott, hogy a Fideszből kizárt Borbély júniusban függetlenként ráindult a Fidesz csepeli polgármesterjelöltjére, akit simán le is győzött.