Szexuális visszaélés gyanúja miatt távozott a komáromi iskolaigazgató

oktatás
október 22., 07:36

Közös megegyezéssel távozik a komáromi iskolaigazgató, aki ellen szexuális visszaélés gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A férfi egy diáklánnyal szexelt az iskolában – írta meg a Blikk.

A történetről több mint egy hónapja beszélnek az iskolában. A szülők azután tudták meg, hogy a szexelő igazgatóra rányitó takarítónő elmesélte nekik egy szülői értekezleten.

Az egyik diák szerint a történtek után egyesével hallgatták ki a diákokat az igazgatói irodában. Megfenyegették őket, hogy se az ügyről, se a kihallgatás tényéről ne beszéljenek.

A szülők hétfőn kaptak értesítést az igazgató távozásáról. Azt írták nekik, hogy csütörtökön egy szülői értekezleten tájékoztatják őket a részletekről. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság eközben hatalmi vagy befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés gyanúja miatt indított eljárást.

Tóth Endre momentumos parlamenti képviselő az ügyben már múlt héten tájékoztatást kért a Tatabányai Szakképzési Centrumtól, azonban választ nem kapott, így kedden személyesen próbálkozik információkhoz jutni. Tóth azt írta, csak a problémák egy része oldódott meg. A diákok jogsértő kihallgatását például továbbra sem vizsgálták ki.