Magyar: Hova tűnt a ruszkik haza, miniszterelnök úr?

  • A politikai igazgatója sajátos történelmi párhuzama és Magyar Péter pártja miatt szokatlan helyzetben találta magát Orbán Viktor idén október 23-án.
  • A miniszterelnök 11-kor tartott beszédet egy családi nappal kevert rendezvényen, a Millenáris körbehatárolt részén. Az újságírókat egy kordonba terelték be, ahonnan még vécére sem nagyon akarják kiengedik őket.
  • Orbán keményen nekiment Magyarnak, de úgy, hogy a nevét nem mondta ki.
  • Magyar kormányváltást ígért 2026-ra és meghirdette a képviselőjelöltjeik castingját.
  • Ünnepi tudósításunk a nap eseményeiről.
112 poszt
Időrend
október 23., 18:15

Szijjártó házánál akcióztak

A Keresztény Zoltánhoz kötődő Újratervezés csoport Szijjártó Péter külügyminiszter házánál helyezett el több táblát. Az egyiken az állt, Szergej Lavrov baráti kör SZOT üdülője, a másikon pedig a Külügyminisztériumnak javasoltak új nevet.

A kerítésre kirakott tábla
photo_camera A kerítésre kirakott tábla Fotó: Újratervezés
Új név a Külügyminisztériumnak
photo_camera Új név a Külügyminisztériumnak Fotó: Újratervezés
október 23., 18:08

Konfettizés, közös éneklés

Aztán lemegy a felhívás a kivetítőn, hogy jelentkezzenek a kanapéból, aztán újra zene és fáklyás megemlékezés az 56-os hősökre. Vége van - a beszédeknek.

október 23., 18:05

A rezsim ellenszere a tett

A haza nem a magántőkealapoké, nem az eltitkolt vagyonkezelőké, nem a milliárdosok magántulajdona - mondja Magyar. Üzente a Karmelitába, hogy a haza a népé.

A beszéde végén arról beszél, hogy a rezsim ellenszere a tett, és arra buzdított, hogy jelentkezzenek a pályázatra. (Ez már fent van a honlapjukon, november 20 a határidő.) "Mindenkire szükség van, aki szembe mer és akar nézni a nemzeti együttbűnözés rendszerével. Az új Magyarország és a valódi rendszerváltás hősei ti lesztek."

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Magyar azt mondja, mindig voltak Döbrögik, akik lenyomták, kirabolták és megnyomorították a népet, de mindig lettek új Ludas Matyik, akik háromszor verték rajtuk vissza a bűnöket. Azzal zárt, hogy "lépésről lépésre" visszaveszik a hazát, és egy békés országot építenek. "Ezt közlöm az ország népével, és a világ közvéleményével. A haza minden előtt."

október 23., 18:01

Magyar: Az Orbán-kormány becsapta a népet

Az embert azzal lehet mérni, hogy mit kezd a hatalommal. Az Orbán-kormány becsapta a népet, korlátozza a szabadságot, kiárusították az országot, ellopták a közös vagyonukat. De tudják, hogy vége van - közölte Magyar.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


október 23., 18:00

Ha nyernek, nem lesz többet kompország

Megint elmondta, hogy keresik a jövő Magyarországnak több ezer tehetséges vezetőjét. A nyílt pályázat mostantól él, a részletek fent vannak a párt honlapján.

Magyar azt mondta, 26-ban nyernek, és véget vetnek az ezer éves átoknak, "az ország nem lesz többé kompország, mert abból soha nem jött ki semmi jó. A komp a rossz leheletű múlt, sehova sem tartozik. Mi a hídépítők nemzedéke leszünk. Itt az idő, hogy átalakuljon a magyar táj."

október 23., 17:56

Már a kilincset lopják

A hazánk nincs jó állapotban, sürgős tatarozás és felújítás vár rá - mondja Magyar, számos szóképpel alátámasztva ezt, szerinte már az utolsó kilincseket és a lámpaburákat is lopják éppen. Aztán visszatér arra, hogy majd az általuk kiválasztottak látnak neki a rendbetételnek.

október 23., 17:55

Szakembereket is keresnek

Nem csak országgyűlési képviselő-jelölteket választanak ki 25 májusig, hanem azt a több ezer szakembert is, akikkel közösen zökkenőmentesen átveszik a kormányzás felelősségét, és átállítják az országot növekvő, európai, jóléti pályára - mondja Magyar.

Egy cél van, hogy Magyarországot emelkedő pályára kell állítani. Kinyitják a lehetőséget, "szálljatok be ti is Magyarország kormányzásába." Az a baj, hogy most a felsővezetői pozíciókban, fontos állásokban nem szakértők ülnek, hanem politikai haszonlesők, és bólogatójánosok ülnek. Ennek vége, eljött a tehetséges emberek ideje - mondja Magyar, és azzal folytatja, szövetséget kötnek a jószándékú, tehetséges emberekkel.

október 23., 17:52

A Magyarok hangja címmel társadalmi párbeszédet indítanak november 5-től

Átérzik az óriási felelősségét. 65 munkacsoporttal és rengeteg szakemberrel dolgoznak a kormányprogramon - mondja Magyar, de emellé A Magyarok hangja címmel társadalmi párbeszédet indítanak november 5-től, Valamint a honlapjukon elkezdik "a jövő transzparens vezetőinek kiválasztását" is, várja a jelentkezéseket.

október 23., 17:50

A 13. havi nyugíj és a rezsicsökkentés marad

"Megtartjuk a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést, és a 25 év alattiak adókedvezményét, és a gyerekek után járó adókedvezményeket is" - ígérte Magyar.

Itt még nem volt vége. Azt mondta, jelentősen emelik a minimálbért és a szakdolgozók bérét is.

link Forrás

Arra pedig, hogy mindezt miből, azt mondta, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, hazahozzák az uniós pénzt, befoltozzák a réseket, amin évente 3-5 milliárd zúdult ki Orbánék oligarcháihoz.

Azt ígérte, bevezetik, hogy a miniszterelnök csak két ciklust vihet. Ez nagy tapsot kap. Ahogy az is, hogy megígérte, megszüntetik a kormánypropagandát. Az utolsó ígéretek között volt, hogy visszaállítják az önkormányzatok függetlenségét, és kiköszörülik az Alkotmányon a csorbát.

október 23., 17:48

Magyar: Visszaszerezzük, amit csak tudunk az ellopott közös vagyonunkból

Joggal kérdezhetik, hogy mit fogunk tenni 2026-ban, amikor megnyerjük a választásokat? Igazságot szolgáltatunk, visszaszerezzük, amit csak tudunk az ellopott közös vagyonunkból. Visszaállítják Magyarország nemzetközi hírnevét., szolgálató államot alakítanak ki, visszaállítják a kata-adózást, újra létrehozzák a visegrádi négyeket. Nem leépítik az állami egészségügyet és oktatás, hanem fejlesztik. Megemelik a családi pótlékot, nyugdíjasoknak is üzent, hogy nekik is több jut.

október 23., 17:45

A Fidesz szavazókkal is kedves

"Tudom, hogy még sokan vannak, akiket szintén elárult és becsapott az Orbán-rendszer, de még hezitálnak. Azt ígérték nekik, hogy megvédik őket az inflációtól, gyarapodást ígértek, ehelyett elszegényedést, háborús uszítást kaptak."

A becsapottak is tiszteletreméltó hazafiak - mondja Magyar. Őket is kihasználta és az út szélén hagyta az Orbán-kormány. Tőlük azt kéri, gondolják át, hogy valóban erre szavaztak annak idején? Azt szerették volna, hogy bugyuta milliárdosok jachtokról szórják szét az ország vagyonát, hogy az unokáik külföldön éljenek, hogy szüleiket 2-3 éves várólistákon hagyják szenvedni?

Ők is szeretik a hazát, és többet érdemelnek. Azt mondta, értük is fognak dolgozni. Fontolják meg, hogy ha jön a változás, nekik is jobb hely lesz Magyarország.

október 23., 17:44

Magyar azokhoz fordult, akik nem mondhatják ki hangosan, hogy elegük van

Mindenkinek van és lesz feladat, akik hazaszerető kormányt szeretne Magyarországon - mondja Magyar. Hálás szívvel köszönte meg azoknak, akik már tettek ezért. Tudja, sokan még nem mondhatják ki hangosan, hogy elég volt, mert olyan állami állásban vannak, ami veszélyessé tenné ezt, de gondoskodniuk kell a családtagjaikról. Ők a csendes hősök, tudjuk, hogy helyén van a szívük, szeretik a hazájuk, és változást akarnak - közölte Magyar, azt kérve tőlük, hogy 2026-ban szavazzanak rájuk.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
október 23., 17:39

Sorolja a "hazaszerető kormány" jelszavait

Mit is jelent a hazaszeretet valójában - teszi fel a kérdést. Azt, hogy haza bennünk van, mi mind a haza részei vagyunk. A hazaszerető kormány jelszavai: becsület, tisztesség, szerénység, irgalom, érzékenység, vendégszeretet, megértés.

A többi között jobb oktatást, tisztességesebb béreket ígért.