„A halloween a sátánisták ünnepe!” – nekiment a halloweennek egy szigetszentmiklósi református óvoda

ünnep
október 24., 12:56

„NE ÜNNEPELD A HALLOWEENT!” – így kezdi Facebook-posztját a Szigetszentmiklósi Hajnalcsillag Református Óvoda, majd még ennél is erősebben folytatja:

Van nekünk egy Élő Istenünk, feltámadott megváltónk, Jézus Krisztus! Nem kell nekünk a halált, az ördögöt ünnepelnünk! Nem kell a gyerekeket csontváznak, boszorkánynak öltöztessük! Nem kell átvegyünk semmilyen idegen néptől pogány ünnepeket, szokásokat! Fontos tudni: a halloween a sátánisták ünnepe!”

A meglehetősen hosszú bejegyzés azzal folytatódik, miszerint a halloweent „sokan tudatlanságból ünneplik, de ennek így is, úgy is, következménye van!”, de az csak egy későbbi bekezdésből derül ki, hogy a következmény az lesz, hogy „felelősségre lesz vonva mindenki végső soron”, és „az élő Isten előtt számot kell adni mindenért”.

Szerencsére kiderült még az is, hogy a halloween „a démonizált világ sötét ünnepe”, és előfordul, hogy „okult, pogány eredetű rendezvényt” hirdetnek közösségi épületekbe.

„Hallooween nagyon veszélyes mindenkire nézve. Nem kell átvegyünk semmilyen idegen néptől pogány ünnepeket, szokásokat” – üzeni végül a bejegyzés, amihez a biztonság kedvéért egy informatív képet is csatoltak, amiről megtudhatjuk, hogy kinek és miért nem érdemes ünnepelnie a halloweent.

  • A magyaroknak
  • a józan gondolkodásúaknak,
  • azoknak, akik szeretik a gyerekeiket
  • és természetesen a reformátusoknak, mert nekik van saját ünnepük, a reformáció.

(via HVG)