Saját képviselői váltották le Gödöllő polgármesterének a bizalmasát

POLITIKA
október 24., 15:12

Váratlanul egy főtanácsadóval és egy alpolgármesterrel lett szegényebb a Gödöllőt 34 éve irányító Gémesi György a csütörtöki képviselő-testületi ülés után.

Pedig eddig úgy tűnt, hogy Gémesi igazán irigyelt helyzetben van. Az önkormányzati választáson elsöprő sikert aratott a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK), aminek színeiben Gémesi újraindult a polgármesteri székért. Az eredmény: 10-ból 10 választókerületben a GLK-jelöltje nyert (Gémesi is hozta az egyik választókerületet), nagyon kényelmes többséget elérve ezzel, csak a kompenzációs listáról bejutott 4 másik képviselő színesíti a testületet.

Ehhez képest Gémesit láthatóan teljesen meglepve a csütörtöki testületi ülésen az alpolgármestere, Bárdy Péter vezetésével ellene fordult 8 GLK-képviselő.

Egy trükkel villámgyorsan leváltották a polgármester mindenesét, L. Péterfi Csabát. A szervezeti és működési szabályzat módosítását tárgyalták volna a testületben, amikor Bárdy a helyszínen kiosztott előterjesztésben arra tett javaslatot, hogy szüntessék meg a főtanácsadói pozíciót. Azt, amit Gémesi bizalmasa, L. Péterfi Csaba tölt be. Olyan gyorsan történt minden, hogy bár a meglepett polgármester jelezte, hogy nem támogatja a javaslatot, két percen belül már meg is szavazta azt a 14 képviselőből 12.

photo_camera Bárdy Péter alpolgármester

Ezután Gémesi a meglepetésből felocsúdva kiposztolta a saját Facebook-oldalára, hogy továbbra is ragaszkodik L. Péterfi Csabához. Ugyanakkor visszavonta a főtanácsadói poszt eltörlésével előálló Bárdy Péter alpolgármester minden hatáskörét. Arról Gémesi nem beszélt, hogy Bárdy ötletét a GLK 7 tagja is támogatta.

Később aztán a polgármester egy videót is publikált, amiben puccskísérletnek minősítette a történteket. Mint mondta, sunyinak tartja, hogy az ő megkerülésével vitték a testület elé a javaslatot, amivel korlátozzák, hogy dönthessen a munkatársairól.

link Forrás

Gémesi helyzetét nehezíti, hogy a város hivatalos Facebook-oldalát átvette valaki, akit a polgármester nem nevezett meg. De abból, hogy az oldalon megjelent egy Búcsú l. Péterfi Csabától kezdetű poszt, sejthető, hogy ki kezeli most az oldalt.

Gémesi és Bárdy hirtelen élessé váló konfliktusa azért is meglepő, mert sokan - állítólag a polgármester is - az alpolgármestert tartották esélyesnek, hogy átvegye majd a város irányítását.