Kutyajeggyel vitte volna a törpekecskét Solymárra, a szőrös szívű kalauz leszállította, két napig tartott az út

ÁLLAT
október 24., 11:13

Csinos fekete törpekecskét vásárolt egy solymári nő egy Keszthely melletti faluban, vonattal akarta hazavinni, amihez kutyajegyet vásárolt. Pár órás utazásnak indult, de kétnapos kaland lett belőle vonatról történő ledobással, idegeneknél alvással és kamionozással.

photo_camera Ilyen aranyos, mégis lezavarták.

Az ember-kecske páros már a legelső útszakaszon elbukott. A nő egy kis motorvonattal jutott volna el Keszthelyig, újdonsült kecske barátjának kutyajegyet váltva. A szőrös szívű kalauz azonban amint meglátta a kecskét, hiába volt az aprócska, mindkettejüket leszállította a vonatról. Annak ellenére, hogy a nő elbeszélése szerint az állatot az utasok közül

“mindenki nagyon kedvesen fogadta, akadt olyan is, aki még sosem látott kecskét.”

A nőt a következő vonatra már fel sem engedték. Vártak tovább, de hiába. Rájuk esteledett, de egy kedves helyi család befogadta őket éjszakára. Végül egy erre szakosodott weboldalon talált közösségi fuvart, így másnap egy kamionos vitte fel őket Budapestig.

A BKV-BKK dicséretére legyen mondva, hogy ezután mind a Hűvösvölgyig menő villamos, mind a 264-es busz sofőrje simán felengedte a közepes kutya méretű apró kecskét, így a páros végül csak eljutott Solymárra.

(via Sonline, Magyar Nemzet)