Harris Beyoncéval kampányolt Texasban, Trump pedig a lőtt sebét mutogatta egy podcastban

külföld
október 26., 12:22

Kamala Harris mellett kampányolt Beyoncé a szülővárosában Texasban, ahol elsősorban az abortuszhoz való jogok biztosítása mellett állt ki. Beyoncé szerint az ország „a történelem küszöbén áll”, Kamala Harris pedig arra figyelmeztetett, hogy az egész országban abortusztilalom jöhet, ha megválasztják Donald Trumpot elnöknek.

„Az összes férfi és nő számára, akik ebben a teremben vannak, és akik az egész országban nézik, szükségünk van rátok” - mondta Beyoncé a 30 ezer fős tömegnek a houstoni Shell Energy szabadtéri stadionban. Kamala Harris Beyoncé Freedom című slágerére lépett színpadra, ahogy az eddigi kampányrendezvényeken is, ugyanis Harris kampányának fő fókusza a szabadságra irányul.

photo_camera Fotó: ROBERTO SCHMIDT/AFP

Texas republikánus többségű, ezért a demokrata elnökjelölt elsősorban azokra próbált kampányával lőni, akik még nem döntöttek. Texasban már így is nagyon szigorú az abortuszkorlátozás, Kamala pedig azzal érvelt, hogy Trump az egész országra teljes tilalmat vezetne be.

Sokan arra számítottak, hogy Beyoncé énekelni is fog, de végül a várt buli helyett a több ezres texasi tömeg Harristől azt kapta az arcába, hogy Texas a reprodukciós szabadságjogok nullpontja. Ezzel pedig arra akart rávilágítani, hogy igenis fontos szavazni.

Eközben Donald Trump szintén Texasban interjút adott Joe Rogan amerikai podcasternek, akinek több tízmilliós hallgatottsága van, közönsége pedig elsősorban férfiakból áll. A texasi férfiak megnyerése azért fontos, mert a Politico elemzése szerint azon múlhat Trump győzelme, hogy a férfiak a republikánus elnökjelöltre szavaznak-e. Donald Trump a podcastban a lőtt sebét mutogatta.

link Forrás

(Guardian)