Borízű hang #214: Proto-repohár '91-ben a Fekete Lyukban, Napoleonok alkonya, Kossuth-díjat Szikora Róbertnek! [rövid verzió]

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Az előfizetők (de csak a Belső kör és Közösség csomagok tulajdonosai!) már szombat hajnalban hozzájutnak legfrissebb epizódunk teljes verziójához. A most publikált, ingyen meghallgatható verzió tíz perccel rövidebb. Itt írtunk arról, hogy tudod meghallgatni a teljes adást.

A nemzeti kultúra hungarikumjellegének megőrzését gyógyszerelgurulásig prioritásként kezelő műsorunk a hazai kultúrtörténet mindeddig talán obskúrus részének földolgozását igyekszik a maga lehetőségeihez mérten elősegíteni: a magyar repohártörténelem eddig eltitkolt gyökereire derül fény.

    • 00:38 Poloska után 4 nappal. Petőfi zászlóra tűzött rendje. Orbán és a jakobinusok. A tragédiához vezető színes forradalmak. Hankó kultúrgyógyszerész és a magyar lét fantasztikuma.
    • 06:51 Legalább a nemzeti kultúrát hagynák békén. A terv szerint nyomott verbális eszkaláció.
    • 10:16 NB1 tabella. A Fradi kihagyott helyzete. A befeszült Kubatov. Rövid szolgálati közlemények
    • 15:29 Müller Péter Sziámi Kossuth-díja. Régi címkés Kőbányai.
    • 18:56 Helyreigazítás: Fábry Béla.
    • 24:15 Hova tűntek a Napóleonok? Nádasdy gyermekkora. A fertőző anorexia.
    • 28:46 Napóleon kikopott a tudatból. Francia soft power az elmegyógyintézetekben.
    • 32:13 Szexi forradalmárok akik korán meghalnak. Camilo Cienfuegos. A fiatal Sztálin.
    • 35:33 Minden, de tényleg minden Italo Balbóról. Az Aldo Moro-gyilkosság.
    • 42:19 A New York Times análisszex-segédeszközöket tesztelt.
    • 47:20 Aljas anális trükkök a szombathelyi birkózásban. A jó buttplugmarkolat.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Borízű hang #246: Eddig, és ne tovább! – A borizuhang.hu és az Országos Kamupárt-klaszter a kínai csirkeláb mellett, a szaunázóbűnözés ellen [rövid verzió]

Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast