Zártkapus lesz a Bulgária-Magyarország meccs Szófiában

foci
2020 március 09., 14:11
comments 32

A bolgár kormány döntése értelmében a vírushelyzet miatt Bulgáriában meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játszanak minden mérkőzést - írta a Twitteren a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A magyar válogatott március 26-án, csütörtökön Európa-bajnoki selejtezőmeccset játszik Szófiában Bulgáriával, és a bolgár kormány döntése az MLSZ szerint erre a meccsre is kiterjed, ugyanakkor a következő két hétben még bármikor megváltoztathatja a döntést a bolgár kormány.

link Forrás

A meccsel egyébként sokáig technikai gondok is voltak, félő volt, hogy a bolgárok nem fogják tudni kiépíteni a szófiai stadionban március végéig a VAR-rendszert, pedig az UEFA előírása szerint ezt a meccset már ezzel a rendszerrel kell játszani.

Világszerte egyre több futballszövetség rendeli el zártkapus meccsek rendezését a koronavírus terjedése miatt, Franciaországban ilyen lesz például a Paris Saint-Germain és a Dortmund találkozója is. Az MLSZ egyelőre nem rendelt el ilyesmit a magyar bajnokságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.