Új stadiont ígért Pécsnek Orbán

magyarország
2020 május 20., 07:22
comments 120

Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, hogy megkereste Orbán Viktort, mert Pécsen jelenleg egy mindenre alkalmatlan stadion van csak.

photo_camera Orbán Viktor és Hargitai János, egy korábbi egyeztetésen

A város nagymúltú, de szerény jelenű csapata a harmadosztályból jutott fel - a bajnokság félbeszakítása miatt adminisztratív úton - a másodosztályba most tavasszal.

Hargitai elmondása szerint korábban abban maradtak Orbán Viktorral, hogy ha meglesz az NB II, akkor beszélhetnek új stadionról. Meglett, beszélgettek, a miniszterelnök áldását adta az építkezésre.

„Futballszeretőként, a PMFC egykori elnökeként természetesen nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások” - nyilatkozta Hargitai János. Szerinte „most, hogy a jelek szerint hamarosan vége lehet a veszélyhelyzetnek, az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik”.

Pécsen mernek nagyot álmodni, mert ugyan csak most lettek NB II-esek, de nem másodosztályú stadiont építenek, hanem olyat, ami élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas.

Hargitai szerint az a helyzet, hogy egész Baranyában nincs egy valamire való stadion. Még a kozármislenyi sem felel meg az előírásoknak, ami szomorú, mert ott 2017-ben avattak új stadiont, ami 440 millió forintba került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.