Fociország: Dzsudzsák azért kapott diplomata útlevelet, mert a válogatott csapatkapitánya

magyar foci
2020 június 23., 04:30
comments 39

Megtörte a titkolózást a Külügyminisztérium, és elárulta, hogy miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák Balázs. Magyar Levente miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes kérdését végre megválaszolta.

"Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre."

írta.

Még május elején derült ki, mikor Dzsudzsák Balázs hazautazott az Egyesült Arab Emírségekből, hogy különleges papírokkal rendelkezik. Akkor az Index kérdésére a Szijjártó Péter vezette tárca ezt annyival magyarázta, hogy

„tekintve, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya”

kapott ilyen okmányt. A diplomata útlevél kiállításához lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze, az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen, hogy mi volt ez a küldetés, a Külügyminisztérium nem árulta el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.