A külügyminisztérium hozza haza Dzsudzsák Balázst az Emirátusokból

ÉLET
2020 május 05., 14:56
Dzsudzsák Balázs melegíteni érkezik  a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés elõtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én
photo_camera Dzsudzsák Balázs melegíteni érkezik a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés elõtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az Index kedd délután adott hírt arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével hagyta el az Egyesült Arab Emírségeket a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. 

A lap értesülését a külügyminisztérium is megerősítette, kiegészítve azzal, hogy hét másik magyar állampolgár hazaszállításáról is gondoskodtak. Dzsudzsák és a másik hét magyar állampolgár repülőgépe kedd este érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. 

Az országban a világjárvány miatt leáltt a polgári légiforgalom, így az ott rekedt állampolgárok számára nem maradt más mód elhagyni az országot. 

Dzsudzsáknak - „tekintve, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya” - van diplomataútlevele, erősítette meg a külügy az Index kérdésére, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. 

A külügy közleménye aláhúzta, hogy folyamatosan hozzák haza a külföldön rekedt honfitársakat: már 9455 magyar hazaszállítását sikerült megszervezniük, 672 pedig még folyamatban van. 

Dzsudzsák 2016 óta játszik az Emirátusokban. Az al-Vahda, majd az Ittihad Kalba játékosa volt, mielőtt télen az al-Ainhoz igazolt. Egyelőre nem világos, hogy marad-e a csapatnál, mert a klub előbb azt jelezte, hogy szeretné megtartani, de aztán arról is szóltak hírek, hogy inkább szabadulnának a játékostól. (Index)