Nem volt hajlandó pályára lépni a Zalaegerszeg ciprusi légiósa, mert saját szurkolói huhogtak a Fehérvár színes bőrű játékosaira

magyar foci
2020 július 02., 20:29
comments 41

Télen vette kölcsön a Zalaegerszeg az Omonia Nicosiától Fanos Katelarist. A 23 éves játékos meghívót kapott a ciprusi válogatottba is tavasszal, és rendszeresen pályára lépett a magyar csapatban, vagy kezdőként vagy csereként. Az utolsó fordulóban azonban nem.

Fanos Katelaris a meccs napján, még szombaton posztolta ki, hogy miért. A ciprusi apától és kongói anyától született játékos azt írta, hogy ő büszke fekete. Ezért is sokkoló számára, hogy miközben csereként melegített, saját szurkolói huhogtak az ellenfélnél játszót színes bőrű focistákra. Miután ez háromszor is megtörtént, abbahagyta a bemelegítést, és eldöntötte, hogy ha beállítanák, tiltakozásként akkor sem fog pályára lépni.

link Forrás

A játékos utalt George Floyd-halálára és az azt követő tiltakozásokra. Mint írja, tisztában vagyok vele, hogy nem tudja megakadályozni a rasszista megnyilvánulásokat, de harcolni fogok azért, amiben hisz. „Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül” - zárta a posztot a játékos. Fanos Katelaris kölcsönszerződése lejárt Zalaegerszegen, aligha fog küzdeni azért, hogy végleg szerződtessék. (via Rangado.24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.