Sallói István szerint a huhogó szurkolóik valószínűleg nem rasszisták, csak valahogy cukkolni akarták az ellenfelet

magyar foci
2020 július 04., 07:53
comments 74

„Sajnos én is hallottam, és elítélem” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sallói István, a zalaegerszegi focicsapat sportigazgatója arról, hogy ZTE-szurkolók huhogtak a Fehérvár fekete bőrű játékosaira az NBI utolsó fordulójában.

A múlt szombati eset úgy derült ki, hogy Fanosz Katelarisz, a ZTE ciprusi játékosa megírta a Facebookján, hogy saját szurkolói rasszista megnyilvánulása miatt nem volt hajladó csereként pályára lépni. Katelarisz - akinek az édesanyja kongói - a posztban utalt George Floyd-halálára és az azt követő tiltakozásokra. Mint írja, tisztában van vele, hogy nem tudja megakadályozni a rasszista megnyilvánulásokat, de harcolni fogok azért, amiben hisz. „Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül” - zárta a posztot a játékos.

link Forrás

Sallói István sportigazató azt mondta, hogy soha egyetlen meccsükön sem volt hasonló incidens, „de sajnos ez valóban megtörtént. Ötezren voltak a stadionban, ebből tucatnyian huhogtak a Fehérvár játékosainak. Sajnos én is hallottam, és elítélem. A ZTE szurkolótáborára ez a magatartás nem jellemző.”

Azzal folytatta, a pályára lépést megtagadó Katelarisz kispados volt ugyan, dea Fehérvár ellen a második félidőben játszott volna. „Sajnáljuk és értjük is, milyen rosszul érintette őt az eset, de maroknyi felelőtlen szurkoló miatt nem hagyhatja cserben a klubját és a csapattársait. A klub ezt az incidenst a legnagyobb igyekezete ellenére sem előzhette meg, előzetesen nehéz kiszűrni ezeket a nézőket, akik valószínűleg nem is rasszisták, csak valahogy cukkolni akarták az ellenfelet. Dolgozunk a megoldáson, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.”

A ciprusi válogatott Fanos Katelaris télen érkezett kölcsönbe Zalaegerszegre, kezdőként vagy csereként rendszeresen pályára lépett a csapatban. A kölcsön a szezon végén most lejár, de a ZTE-nek opciós joga van a megvásárlására. Sallói szerint a történtek ellenére visszavárják a 23 éves játékost.

Azt tanácsoltam Fanosznak, hogy pihenjen, mert az utóbbi időszak megterhelő volt számára. Szeretnénk ismét leülni vele, mert hasznos játékosunk, aki a következő idényben is értékes tagja lehet a keretnek” - mondta a sportigazgató.

A ZTE közleményben határolódott el a rasszizmus minden formájától.

link Forrás

Az MLSZ sok mindenért büntetett az utolsó fordulóban történtek miatt, ez az indcidens szóba sem került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.