Már nem Rebrov a Ferencváros vezetőedzője

2021 június 4., péntek 12:55
14

Hivatalosan is bejelentette a Fradi, amit már eddig is sejteni lehetett: Szerhij Rebrov távozik a klubtól.

A 47 éves ukrán tréner 2018 augusztusa óta zsinórban három bajnoki címet nyert a Fradival, a nemzetközi porondon is sikeres volt: bejutott a csapattal az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe is.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Valami aztán megtört a kapcsolatban. Az utolsó bajnoki után az ukrán tréner azt nyilatkozta, hogy „többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom, mi az oka, de ez nem normális.”

Előbb csak hírek voltak arról, hogy a Fradi edzőt keres, majd Kubatov Gábor, az FTC elnöke az Origónak adott interjúban azt közölte május 19-én, hogy Rebrov még február 10-én, a menedzserén, Varga Sándoron keresztül felmondott a Ferencvárosnál. Ami meglepte az elnököt, mert esze ágában sem volt váltani, és nem is tud arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között.

Aztán sokáig semmi nem történt, az edző távozását nem jelentették be, mígnem Rebrov a napokban adott egy interjút egy ukrán lapnak. Ebben már elmondta, mi okozta a konfliktust, és szóba hozta Kubatov Gábort is.

„Néhány részletben nem értettem egyet a Ferencváros átigazolási gyakorlatával és ezt jeleztem Kubatov Gábornak. Azt gondolom, hogy három bajnoki cím, Európa Liga és Bajnokok Ligája szereplés után jogom van elmondani a véleményemet az igazolások előtt. Az elnök megnyugtatott, hogy a beleegyezésem nélkül nem igazolunk, de ezután a klub ismét igazolt egyet.

Erre a helyzetre reagáltam és Varga Sándornak elmondtam, hogy így nem dolgozom tovább. Szó sem volt szerződésbontásról és távozásról. Arra kértem a menedzseremet, hogy ezt tudassa a klubelnökkel, hogy tisztázhassuk a dolgokat. Majd négy hónappal később sem jött még létre a találkozó, pedig az elnök többször is azt nyilatkozta, hogy beszélni akar velem.

Értem, hogy Kubatov Gábor kormányalkalmazott, de a Fradinak milliók szurkolnak, akiknek fontos a klub sorsa. Az emberek megállítottak az utcán és csak egyet kérdeztek: “Szergej, miért mész el?“.

Az ukrán edzőnek volt még pár erős megjegyezése:

  • „Természetesen minden csapatnál vannak viták és félreértések, de ezeket meg lehet oldani konstruktív módon, rendes kommunikációval. De én egyszer sem találkoztam az elnökkel.”
  • „A kölcsönös tisztelet az edzők, játékosok, menedzsment közt a legfontosabb, amikor elkezdem a megbeszéléseket egy új csapatnál. Ami most történik, az egy kicsit csúnya és ami még fontosabb, furcsa. Hiszen a három együtt ledolgozott év során jó volt a kapcsolat, voltak sikereink és mindig hálás leszek a klubvezetésnek, amiért leszerződtettek, ahogy a szurkolóknak is, akik végig támogattak. De itt az ideje, hogy engem is tiszteljenek. Ha döntést hoztak, értesítsenek.”
  • „Az én terveim szerint a Ferencváros június 8-án térne vissza a szabadságról, de tudom, hogy a sportigazgató június 4-ére hívta vissza a stábot és a játékosokat.”
  • „Nem akartam elhagyni a Ferencvárost, szívesen dolgoztam ott.”

A Fradi mai közleménye szerint Rebrov lemond a vezetőedzői pozíciójáról. A klub köszönetét fejezte ki „a kiváló szakembernek a csapatnál végzett kiemelkedő munkájáért és további sikereket kíván Sergei Rebrovnak mind edzői pályafutásában, mind a magánéletében”.

Rebrov a Nemzeti Sportnak azt mondta: „Aláírtuk a szerződés felbontásáról szóló dokumentumokat. Továbbra is értetlenül állok a dolgok előtt, rendkívül szomorú vagyok a történtek miatt. Remekül éreztem magam a Ferencvárosnál, szép sikereket értünk el”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt