Az európai járványügyi központ maszkviselést javasol a nézőkkel teli Eb-meccsekre

június 10., csütörtök 19:44

Az Euróba-bajnokságon azokban a stadionokban, ahol a székeknek legalább a felén ülnek, a nézők viseljenek maszkot - javasolja az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Az Eb-t 11 városban rendezik meg, a helyszínek közül csak Budapesten lesz telt ház, a maszkviselés nem lesz kötelező, de védettségi igazolvány kell. (A külföldieknek elég egy 72 órán belül elvégzett PCR-teszt.) Szentpéterváron és Bakuban a székek felén ülhetnek. A legkevesebb nézőt Münchenben engedik be, a székek 22 százalékára adtak el jegyet, a londoni Wembleyben is csak negyedház lesz.

Az ECDC azt szeretné megelőzni, hogy a stadionokban járványgócok alakuljanak ki. Azt írják, hogy intézkedések nélkül megnő az esélye, hogy különböző variánsok kezdjenek el terjedni. Arra kérik azok, akik tüneteket észlelnek magukon, hogy ne menjenek ki a meccsre, akár be vannak oltva, akár nem. És tesztelőpontok felállítását is sürgetik a stadionok környékén. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt