Egy meccsre eltiltotta Arnautovicot az UEFA

június 16., szerda 13:10

Egy meccsre eltiltotta az UEFA Marko Arnautovicot, az osztrák válogatott és a Sanghaj SIPG támadóját, mert vasárnapi gólja után „megsértett egy észak-macedóniai játékost”. Arnautovic gólöröme sokak szerint rasszista volt, hiszen fehér felsőbbrendűségi jelképet mutatott, ezenkívül a szerb gyökerekkel rendelkező játékos sértegette az ellenfél válogatott több albán származású tagját is.

Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Arnautovicot végül David Alaba, az osztrák válogatott csapatkapitánya fogta vissza, és kérte számon.

Arnautovic a meccs után az Instagramon elnézést kért azoktól, akiket megsértett, különösen észak-macedón és albán „barátaitól”. Ezenkívül azt mondta, ő nem rasszista, hiszen „szinte minden országban vannak barátai”, és a sokszínűség mellett áll, aki ismeri, tudja, hogy így van.

Ausztria csütörtökön Hollandiával játszik.

Szerbia, Albánia és Észak-Macedónia kapcsolata évtizedek óta komoly indulatokkal terhelt, Szerbia nem ismeri el a főleg albánok lakta Koszovó függetlenségét, és több balkáni állam rossz szemmel nézi azt is, hogy Észak-Macedóniában is növekszik az albán kisebbség politikai befolyása. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt