Koronavírusos a skótok legjobbja

foci-eb
2021 június 21., 12:16

Komoly csapás érte a skót válogatottat a horvátok elleni holnap esti sorsdöntő meccs előtt. Az Anglia-Skócia meccsen a mezőny legjobbjának választott Billy Gilmour koronavírustesztje pozitív lett, a játékos 10 napos karanténba vonult. A 20 éves Gilmour először volt kezdő a válogatottban az angolok ellen, de annyira uralta a középpályát, hogy azzal osztatlan elismerést aratott.

link Forrás

A Mirror úgy tudja, hogy Gilmour nincs beoltva. Egyébként több csapatnál is az a helyzet, hogy nem kivételeztek velük az oltás során. A magyar válogatott ugyanakkor már januárban megkapta az oltást.

photo_camera Fotó: FACUNDO ARRIZABALAGA/AFP

Gilmour játékára nagy szüksége ellen Skóciának a horvátok ellen is, de most leginkább azon izgulnak, hogy több játékosról ne derüljön ki, hogy elkapta a fertőzést. A skótok csapatkapitánya, Andy Robertson tegnap este az Instagramra feltöltött egy videót, amin együtt pingpongozott Gilmourral és John McGinn-nel. A videót a pozitív koronavírustesztről szóló hír után gyorsan törölte Robertson.

Az angolok is kisebb pánikot kaptak, az egyébként a Chelsea-ben játszó Gilmour ugyanis a pénteki meccs után több angol játékossal is ölelkezett. Az azóta elvégzett tesztek negatívak lettek az angol csapatnál.

Skócia eddig még soha egyetlen nagy tornán sem jutott túl a csoportkörön. Ha az eddig nem túl jó formát mutató horvátokat megvernék, jó eséllyel nyolcaddöntősök lennének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.