Koronavírus-számok Magyarországon 9/20/2021
Elhunytak + 13 Σ 30 136
Kórházban + 27 Σ 380
Fertőzöttek + 1 072 Σ 818 231
Tesztek + 36 911 Σ 6 805 886
Oltottak + 4 775 Σ 5 859 814
A legújabb trendek

Igazoltan koronavírusos francia család is a szurkolók között ült a szombati meccsen a Puskás Arénában

június 22., kedd 14:00

A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette a Telexnek, hogy Magyarország és Franciaország válogatottjainak múlt szombati foci-Eb-meccsén egy koronavírus-fertőzött család is a stadionban volt, és miattuk magyar szurkoló is karanténba került.

Fotó: Illyés Tibor/AFP

Az NNK a lapnak azt írta, egy francia család 3 tagja lett beteg, vasárnap kerestek meg egy egészségügyi szolgáltatót, és előbb a gyorstesztjük lett pozitív, majd a Covid-osztályon a PCR-teszt is megerősítette, hogy fertőzöttek. „A járványügyi vizsgálatot, kontaktkutatást a BFKH Népegészségügyi Főosztály munkatársai azonnal megkezdték” – írta az NNK.

Amit még elárultak:

  • Az oltatlan kiskorú szurkolót 10 napos karanténra kötelezték a szoros kontaktus miatt, a szülőjét oltása miatt védettnek tekintették, így vele nem volt teendője a járványügynek.
  • „További magyar személyek más szektorban, a magyar táborban nézték végig a mérkőzést, így nem számítanak szoros kontaktnak. A francia kontaktok a mérkőzés után hazautaztak. A kontaktok megfertőződéséről nincs tudomásunk.”

A lapnak egy olvasó jelezte, hogy feltételezhető kontaktszemélyként felhívták, mert a meccsen igazoltan koronavírusos szurkolók közelében ült, és a védettségi igazolvány nélküli kiskorú fiát jövő keddig szóban karanténra kötelezték.

Már a múlt keddi budapesti magyar-portugál Eb-meccs miatt aggódott a szlovák kormány is, mivel portugál és szlovákiai (vélhetően főként felvidéki magyar) nézők is voltak a meccsen, és Portugáliában nemrég megugrott az új fertőzöttek száma. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt