Nem hozza az UEFA az Eb-döntőt Budapestre

foci-eb
2021 június 22., 14:05

Nem kerül át Budapestre, hanem marad a Wembley-ben az Európa-bajnokság két elődöntője és döntője, miután a brit kormány vállalta, hogy sokkal több nézőt engednek be a végjátékban a meccsekre.

Eddig csak negyedház lehetett a Wembley-ben ( 22 500 néző), amivel nem volt elégedett az UEFA, és B-tervként előjött, hogy Budapestre hozzák át az utolsó három meccset. Nálunk ugyanis egyedüli helyszínként nincs nézőszám-korlátozás.

A brit kormány úgy döntött, hogy több nézőt engednek majd be az elődöntőkre és a döntőkre, 75 százalékban lehet majd feltölteni a Wembley-t, ami 60 ezer nézőt jelent. Nem volt egyszerű döntés, mert a delta variáns miatt emelkedik az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában.

Korábban gond volt azzal is, hogy a külföldi nézőknek kötelező karanténba kellene vonulniuk, ez különösen a VIP-vendégek miatt aggasztotta az UEFA-t. Erre is találtak alighanem megoldást, különleges belépési lehetőséget nyújtva majd a meccsre érkezőknek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.