Rossi: A legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége

2021 június 24., csütörtök 5:01

Szerda este fantasztikus játékkal 2-2-t játszott a magyar labdarúgó válogatott Németországgal, Münchenben, az Eb-n. Néhány nappal korábban pedig 1-1-et Franciaországgal. Ennyire fontos tétmeccseken a világ legerősebb csapataival szemben a döntetlen mindenképpen bravúr. E kiváló eredmények ellenére (Portugáliától vereséget szenvedett a magyar csapat) nem sikerült a továbbjutás.

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya a mérkőzés után így értékelte ezt:

"Hihetetlennek és elképzelhetetlennek tűnt, hogy továbbjuthatunk, de sajnos a legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége."

Nagyon közel állt a csapata a továbbjutáshoz, ezt bravúrosnak tartja, de mégis csalódott, hogy nem sikerült megtartani az előnyt a meccs végére.

A különleges eredményt a magyar játékosok taktikai fegyelmezettségében látja: "Technikai szempontból nem mi vagyunk a legjobb csapat, de vannak más szempontok is. Például taktikai szempontok, vagy az, ahogy a játékosaink egymást kisegítik, ahogy harcolnak minden egyes meccsen".

Marco Rossi a németek ellen irányítja a csapatot. Fotó: KAI PFAFFENBACH/AFP

Azt mondta, hogy nagyon hátul kellett védekeznie a csapatnak, így alkalmazkodtak az ellenfelek különleges képességeihez. Pedig egyébként nem szereti Rossi ezt a hátul védekezős stílust.

"Mindenkinek gratuláltam. A játékosok minden betűjét betartották a taktikai utasításoknak. Azt is, hogy ne aggódjanak azon, kivel állnak szemben és azt is, hogy vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat, bárkivel is állnak szemben. Ezt mind megtették" - méltatta játékosait Rossi, aki szerint emelt fővel búcsúztak.

"A magyar futball közelmúltja alapján ez hatalmas eredmény, amit ebben a csoportban elértünk. Nem tudom, mely válogatottak lettek volna képesek két pontot szerezni ebben a négyesben. Erre az együttesre évek múltán is büszkeséggel fognak emlékezni a szurkolók, és én is büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek" - fogalmazott.

Löw: Mindent be kellett vetnünk

Kollégája, Joachim Löw is méltatta a magyar csapatot: "Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk, így amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz volt egyenlíteni. A második bekapott gól után pedig nagyon jó mentalitás és csapatszellem kellett ahhoz, hogy ismét sikerüljön egyenlíteni. Az tervezett volt, hogy a 80. perctől mindent egy lapra feltéve támadni fogunk. Mindent be kellett vetnünk, hogy ez összejöjjön" - nyilatkozta.

Löw elismerte, hogy a csapata teljesítménye eddig nem volt meggyőző, ugyanakkor szerinte a "halálcsoportban", ahol minden meccsen minden pontért meg kellett szenvedni, csak az számított, hogy meglegyen a továbbjutás. "Amíg a magyarok leparkolták a buszt a 16-osuk előtt és minden párharcba beleálltak, addig az angolok elleni nyolcaddöntőben teljesen más mérkőzésre lehet számítani. A Wembley-ben játszani az angolokkal megtiszteltetés, nagyon várjuk" - tekintett a jövőbe Löw. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt