Ukrajna lesz az angolok ellenfele

foci-eb
2021 június 29., 21:53
Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Mire számíthattunk a meccs előtt?

Az Eb eddigi parádés nyolcaddöntői alapján egy 9-7-es meccsre

Mi volt a legnagyobb kavarás a meccs előtt?

A dupla sárga mez a meccs előtti felvezetésben, de aztán kiderült, hogy a két IKEA-színű zászlós ország megoldotta: a svédek sárgában, az ukránok kékben nyomták Glasgow-ban, ahol csodás napsütéses időjárás volt este 9 után is.

link Forrás

Mi lett a meccsen?

A mérkőzés esélyese nyilván a svéd csapat volt, a csoportmeccseken a spanyolok elleni, futballfojtogató 0-0 után verték a szlovákokat és egy pazar meccsen a lengyeleket.

Az ukránoknak elég volt, hogy az Eb papíron leggyengébb csapatát, Észak-Macedóniát legyőzték, miközben kikaptak - az Eb-től azóta búcsúzó - Hollandiától és Ausztriától. Vagyis ez sima svéd győzelemnek ígérkezett. Ennek megfelelősen magabiztosabban és agresszívebben kezdtek a svédek, de az ukránok szerezték meg a vezetést. A 27. percben Jarmolenko szuper passza jutott el Olekszandr Zincsenkóhoz, akinek erős, hétméteres lövésébe csak beleérni tudott Olsen.

link Forrás

A svédek ezek után növelték a nyomást, és természetesen Emil Forsberg törte meg az ukránokat. A 43. percben a 16-oson kívülről lőtt kapura, a lövése megpattant, ez pont elég volt a gólhoz. Forsberg ezzel négy gólos lett, beérve Benzemát és Schicket, eggyel elmaradva Cristiano Ronaldótól.

link Forrás

A meccs legjobb 2 perce

A második félidő 55. és 56. perce. Előbb az ukrán Szidorcsuk lőtt kapufát a korábban gólpasszt adó Jarmolenko átadásából. Aztán a túloldalon a gólt szerző Forsberg szintén a kapufát találta el. Ezután a második félidő egy kellemes hátteret nyújtott esti beszélgetéshez. Maradt az 1-1, jött a hosszabbítás.

A nagy fordulat

A svédek nem akarták, hogy 11-esekkel dőljön el, ezért Janne Anderson szövetségi kapitány hármat is cserélt a 97. percben, három támadóval frissített. De Danielson lenullázta a tervet, miután nyújtott lábbal rácsúszott Besedin térdére. A svéd előbb csak sárgát kapott, megvideózták, mire pirosra változott, teljesen jogosan. Besedint le is kellett cserélni.

link Forrás

Ezután orvossorozattá változott a meccs, valaki mindig feküdt a földön, mígnem az ukránok rájöttek, hogy akár meg is lehetne nyerni a meccset emberelőnyben. És meg is nyerték. Zincsenkó adott be balról a 121. percben, jött Artem Dovbik és a nyolc közé fejelte az ukránokat.

A meccs embere

Zincsenkó: gól és gólpassz, de azok is, akik megúszták sérülés nélkül a meccset.

Hogyan tovább?

A meccs végére leharcolt ukránok az angolokkal játszanak majd a négy közé jutásért, aligha bánkódnak emiatt az angolok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.