Az esélyesebb angolok kivégezték az ukrán válogatottat

2021 július 3., szombat 20:53
Negyeddöntő
Ukrajna
0
-
4
Anglia
Vége
Anglia
4-2-3-1
Szövetségi kapitány
Gareth Southgate
Ukrajna
3-4-1-2
Szövetségi kapitány
Andriy Shevchenko
1
Pickford
2
Walker
5
Stones
6
Maguire
3
Shaw
14
Phillips
4
Rice
17
Sancho
19
Mount
10
Sterling
9
Kane
1
Bushchan
22
Matvyenko
4
Kryvtsov
13
Zabarnyi
16
Mykolenko
17
Zinchenko
5
Sydorchuk
21
Karavaev
10
Shaparenko
9
Yaremchuk
7
Yarmolenko

Mit vártunk?

Itt talán ki lehet jelenteni egészen konkrétan: angol győzelmet. A csoportjából harmadikként, Észak-Macedónia legyőzésével továbbjutó Ukrajna volt a legrosszabb a továbbjutó harmadikok között, majd a svéd válogatott legyőzésével, nagy meglepetésre jutottak be a legjobb 8 közé, ahol az Eb-n eddig gólt sem kapó, remek formában focizó angolokkal játsszon. Azt meg nem is érdemes részletezni, hogy mekkora szakadék van a két válogatott között a játékosok értéke és eredményeik tekintetében.

A legnagyobb kérdés tehát az volt, vajon kapott gól nélkül jut-e Anglia a legjobb négy közé, ahol a dánokkal játszik a döntőbejutásért.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Ehhez képest milyen lett a meccs?

Pont olyan, amilyet vártunk. a kiegyenlített labdabirtoklás ellenére 4-0-ás, sima angol győzelem, Southgate csapata kapott gól nélkül került a legjobb négy közé.

Angol nyomással kezdődött a meccs, ami már a 4. percben gólhoz vezetett, Sterling beadása után Harry Kane lőtt.

A korai gól meghatározta az első félidőt, az ukrán válogatott mindenképp támadóbb szellemben játszott. A 6. percben már volt is lövésük, igaz lepattant. Az ukrán támadások ellenére az angol védelem ismét jól vizsgázott, amikor nem az ukrán támadók zavarták össze magukat, Pickford kapus védett vagy az angol hátvédek felán nem tudott túljutni a labda.

Az első félidő legveszélyesebb ukrán támadása Jaremcsuk lövése volt a 17. percben, Pickfordnak kellett védenie.

Fotó: ALBERTO LINGRIA/AFP

De hiába hajtottak az ukránok, így is az angol válogatott volt veszélyesebb, többször is növelhették volna az előnyüket, a 33. percben egy angol támadás végén a sokadik lepattanót Rice lőtte távolról kapura, de Buscsan ügyesen védett.

A második félidő is gyors angol góllal kezdődött, egy Kane elleni szabálytalanság után Shaw kapu elő tartó szabadrúgását Harry Maguire fejelte be. Két perccel később szintén Shaw tekert kapu elé, majd Kane fejelt, 3-0-ra állítva az eredményt.

Ilyen előnynél Gareth Southgate már elkezdett cserélgetni, az egyik érkező, a Rice helyére küldött Henderson a 63. percben fejelt még egy gólt.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Az ukrán válogatott becsületére legyen mondva, nem adták fel, a 70. percben még gólt is szerezhettek volna, miután egy gyors kontra után Pickford rosszul jött ki a kapujából, és még labdába érnie is nagyon szerencsétlenül sikerült, de végül tisztázott a visszaérő angol védelem. A 74. percben pedig Makarenko távoli lövését kellett kiütnie Pickfordnak.

A végére kicsit el is fogytak az ukránok, az angolok pedig értelemszerűen nem siettek sehová, így az utolsó negyedóra eseménytelenül telt.

Térdelés?

Angolok térdeltek, ukránok nem.

Meccs embere?

A védekezésben is alapembernek számító, a második és a harmadik gólhoz asszisztáló Luke Shaw és a kétgólos Kane.

Fotó: ALBERTO LINGRIA/AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt