Csányi Sándor szerint a szurkolóknak meg kell érteniük, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel járhat

2021 július 15., csütörtök 17:48

Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Remélem, végül minden szurkoló megérti, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén” -mondta Csányi Sándor az UEFA büntetéséről a Mandinernek, amit a hvg.hu szemlézett. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki egyben az UEFA alelnöke is, megjegyezte, hogy mindent megtesznek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért. Egyébként az MLSZ fellebbez az UEFA döntése ellen, de még várják a döntés részletes indoklását.

Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Az Európa Bajnokságot szervező UEFA a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése miatt fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben, majd az egyes magyar szurkolók viselkedése miatt az UEAFA három zárt kapus mérkőzéssel és 100 ezer eurós pénzbírsággal büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Az olyan ügyekért, mint a műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása pénzbüntetést szabtak ki. A homofób és rasszista megnyilvánulások miatt pedig zárt kapussá tették a következő mérkőzéseket. Ugyanakkor a harmadik mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggesztik. A 2021. őszi vb-selejtező mérkőzések nem számítanak UEFA-versenysorozatnak, így azokat nem kell zárt kapuk mögött tartani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt