A három magyar válogatottal kezdő RB Leipzig kiállt a sokszínűség mellett

2021 szeptember 19., vasárnap 8:09

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is ott van azon a képen, ami a Köln-RB Leipzig szombati Bundesliga-meccs előtt készült. A két csapat egy közös fotóra állt össze egy - kapaszkodjon meg a Fidesz - szivárványos molinó mögött. Ennek szövege: Együtt a sokszínűségért!, a másik pedig: Élj úgy, amilyen vagy.

A meccs 1-1 lett, Szoboszlai gólpasszt adott.

Gulácsi Péter télen - akkor személyesen - állt ki Facebookon az elfogadás és a tolerancia mellett. Akkor azt írta, hogy „Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt.” Kiállt a szivárvány családok mellett is, és arra szólított fel, hogy „szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”. Ez a poszt akkora vihart kavart, hogy még Orbán Viktor is megszólalt az ügyben, szerinte a válogatott egységét bontotta meg a kapus.

Gulácsi azóta a Leipzig csapatkapitánya lett. Hogy mennyivel másabb focikultúrában játszanak Gulácsiék: a Bajnokok Ligájában a Manchester City ellen a Leipzig játékosai is letérdeltek, csatlakozva az angol csapat játékosaihoz, hogy így tiltakozzanak a rasszizmus és a kirekesztés ellen. A magyar válogatottnál nincs térdelés (a gesztust Orbán Viktor provokációnak tartja), a játékosok a Respect feliratra mutatnak, ha az ellenfél letérdel a meccs előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt