A FIFA tárgyalni fog arról, hogy legyen-e 2 évente foci-vb

2021 október 20., szerda 17:06

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) december 20-án tanácskozást rendez a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről. Az időpontot Gianni Infantino FIFA-elnök jelentette be.

A 4 helyett 2 évenkénti vb-rendezés Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, meg az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.

Gianni Infantino 2020. február 3-án Budapesten. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Infantino most azt mondta, a célja, hogy mindenkit azonos nevezőre hozzon, vagyis teljes egyetértés és összefogás legyen a témában, bár elismerte, hogy jelenleg heves viták folynak az ügyben.

A német szövetség (DFB) vezetői eközben azt állítják, Infantino már rájött, hogy nincs értelme erőltetnie a tervet az európai klubok és szövetségek komoly ellenállása miatt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt