Jelenleg a Fradi a leggyengébb csapat az Európa-ligában

magyar foci
2021 november 05., 10:02

A Celtic elleni csütörtöki hazai vereséggel (2-3) eldőlt, hogy a Fradi utolsó lesz a csoportjában az Európa-ligában. Így még az egyébként lesajnált Európa-konferencialigába sem folytathatja tavasszal. (2004 óta nem sikerült magyar csapatnak megéli a tavaszt európai kupában.)

Négy forduló után az Európa-liga 32 csapatából csak a Fradinak nincsen pontja, és a legrosszabb a gólkülönbsége (-6).

A szurkolók a Celtic elleni meccs második félidejében vagy a „kurva gyenge” rigmusba kezdtek bele, vagy a nyáron kinevezett osztrák edzőt, Peter Stögert búcsúztatták „auf Wiedersehen”-nel. Kubatov Gábor elnök nevét nem vették a szájukra. (Kubatov amúgy a héten egy interjúban elismerte, hogy gödörben van a Ferencváros. És ez még a Celtic elleni meccs előtt volt.)

A Fradi nyáron sorozatban harmadszor jutott be valamelyik európai kupa csoportkörébe, 2019-ben az Európa-liga, tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján volt ott a Fradi, még Szerhij Rebrovval a kispadon. Idén, már Stöger irányításával újra az Európa-ligába csoportkörében szerepel a Fradi, magyar klubcsapatnak ez három egymás követő idényben még nem sikerült, de kb. ennyi, ami pozitívumként elmondható. A csoportban a Fradi és a Celtic mellett a spanyol Betis és a német Leverkusen szerepel.

A tavaly már 12,2 milliárd forintos költségvetésű Fradit hosszú idő után először fütyülte ki saját szurkolótábora.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.