Focicsoda: járvány idején is növelte bevételeit az NB1

február 11., péntek 6:06

Zárt kapus meccsek ide vagy oda, a járvány első évében is jelentősen növelte bevételeit a magyar focibajnokság, írja az Mfor.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelentése szerint az NB1 összbevétele elérte a 160 millió eurót (56,5 milliárd forintot) a 2020-2021-es szezonban. Ez 21 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi, 133 millió eurós bevételt.

Az NB1-en kívül csak az ukrán (29 százalék), a belga (7 százalék) és a lengyel (2 százalék) bajnokság növelte a bevételeit ebben az időszakban. A legtöbb országban a vírus miatt jelentős visszaesést tapasztaltak.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Ferencváros, a MOL Fehérvár és a felcsúti Puskás Akadémia bevétele megközelítette a 10 milliárd forintot, míg a Paksé az egymilliárdot sem érte el. A bajnokság teljes bevételének majdnem 40 százaléka „egyéb” forrásból érkezik, ami nem szponzori pénzt, hanem támogatásokat, adományokat takar. Részben ennek is köszönhető, hogy nincs olyan bajnokság a régióban, aminek magasabbak lennének a bevételei.

Korábban szintén az Mfor írta meg az UEFA jelentése alapján, hogy a magyar focisták átlagosan bruttó 2,9 millió forintot keresnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt