Miért tartanék a Portótól? Mert múltja van? Ennyi erővel félhetnék a Honvédtól is

európa-liga
2022 február 17., 16:29
photo_camera Maurizio Sarri, a Lazio vezetőedzője Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Csütörtökön a római Lazio az FC Porto ellen lép pályára az Estádio do Dragão-ban az Európa Liga nyolcaddöntőjének első meccsén.

Ahogy szokás, a mérkőzés előestéjén az edzők sajtótájékoztatót tartottak, és a jelenlévő újságírók kérdezték a vendégeket edző Maurizio Sarrit, a Napoli és a Juventus korábbi, olasz bajnok edzőjét.

Sarri beszélt a játékosai és különösen a sérültek állapotáról, illetve hogy kivel pótolja majd a hiányzó Ciro Immobilét, és kicsit panaszkodott, amiért az UEFA menetközben eltörölte az idegenben lőtt gól szabályát, ami hosszabb párharcokat és más típusú felfogást jelent majd a versenysorozatban.

Aztán egy kérdésre válaszolva váratlanul szóba hozta az ötvenes években Európa-szerte rettegett Honvédot:

„Az, hogy a Portónak komoly európai kupamúltja van, számomra nem számít. Ezért biztosan nem kell tőlük tartanunk. Ha ez számítana, ennyi erővel félve léphetnénk pályára Budapesten a Honvéd ellen is.”

Sarri szerint nem számít, hogy mit játszottak a portugálok régen, mert a mostani csapatuk az, ami erős, és amiben nagyon komolyan képzett játékosok lépnek pályára.

(lazionews.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.