Mészáros Lőrinc veje lett a szombathelyi fociklub többségi tulajdonosa

július 2., szombat 11:21

Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje lett a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa. (Egészen pontosan átvette azt a céget, amelyik a futballklubot üzemeltető gazdasági társaságban minősített többséget biztosító befolyással rendelkezik. De a lényeg, hogy Homlok a többségi tulajdonos.)

Homlok Zsolt és Séllei Árpád Fotó: haladas.hu

A klub honlapján megjelent közleményben azt írják, hogy azért döntöttek a tulajdonosváltás mellett, mert a Szombathelyi Haladásnál „a gazdasági stabilitás és az elkötelezett professzionális szakmai munka feltételeinek folyamatos biztosítása a cél”.

Az egykor szebb napokat látott Haladás évek óta a másodosztály középszerűségében van, a feljutásra nincs esélye, a kiesés is elkerüli. A Homlok Zsolt által átvett cég tavaly ősszel egy tőkeemeléssel szorította háttérbe Illés Béláékat, és csökkentette az önkormányzat részesedését is a klubban.

Homlok kiszámítható, átlátható, stabil gazdasági háttéret ígér, és belátható időn belül feljutást az NB I-be. A Homlok Zsolthoz köthető, közbeszerzéseket rendszeresen nyerő, évi 12-14 milliárd forintos bevételű Vasútvill Kft. eddig is szponzora volt a klubnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt