Jórészt emberhátrányban játszva is legyőzte a török bajnokot a Fradi az Európa-ligában

európa-liga
2022 szeptember 09., 04:20

A Ferencváros több mint 80 percet emberhátrányban futballozva 3-2-re legyőzte hazai pályán a török Trabzonspor együttesét az Európa-liga csoportküzdelmeinek csütörtöki nyitófordulójában.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A magyar bajnokcsapat már az 5. percben előnybe került Nguen góljával, de a 16. perctől kezdve tíz emberrel futballozott, miután Civicet durva belépője után kiállította a játékvezető. A zöld-fehérek emberhátrányban növelték előnyüket Traoré révén a 29. percben, a vendégek azonban tíz perccel később Vécsei hibája után szépítettek. Az FTC a szünet előtt Nguen büntetőjével állította vissza a különbséget. A második játékrészben a Ferencváros egy-egy ellentámadást leszámítva teljesen beszorult, de a török bajnok a 71. percben Bozok révén szépített, aztán egy megadott góljukat VAR-ozás után les miatt visszavonta a bíró.

Az FTC jövő csütörtökön a Crvena Zvezdát Belgrádban legyőző francia AS Monaco otthonában lép pályára.

Európa-liga, H csoport, 1. forduló:

Ferencváros-Trabzonspor (török) 3-2 (3-1)
Groupama Aréna, 17 987 néző, v.: Fabio Maresca (olasz)

gólszerzők: Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
kiállítva: Civic (16.)
sárga lap: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic - Besic (Kovacevic, 89.), Vécsei (Laidouni, 77.) - Nguen (Gojak, 77.) - Zachariassen, Boli (Botka, 20.), Traoré

Trabzonspor: Taha Tepe - Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Eren Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) - Gbamin (Hamsík, a szünetben) - Abdülkadir Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, a szünetben), Trézéguet - Maxi Gómez

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.