A magyar helyett a román válogatottat választotta a Puskás Akadémia csángó származású játékosa

szeptember 16., péntek 8:09

2019 telén érkezett, 17 évesen Felcsútra Marius Corbu a Puskás Akadémia csíkszeredai partnerintézményétől. A csángóföldi Corburól már 2020-ban elkezdte azt írni a Nemzeti Sport, hogy magyar válogatott lehet. "A román hangzású neve ellenére székely-csángó, római katolikus családból származik. Neve, a Corbu magyarul hollót jelent. Nagyapjával a mai napig is magyarul beszél, különben pedig magyar és román állampolgár” - írta a Nemzeti Sport.

Ehhez képest jött most a bejelentés, hogy a most már 20 éves, a felcsúti csapatban már 61 bajnoki pályára lépő Corbu a magyar helyett a román válogatottat választotta.

Az M4-en ezt így nem is merték kiírni, csak azt, hogy mindkét válogatott érdeklődését felkeltette:

A bejátszásból aztán már kiderült, hogy Corbu a románok mellett döntött. Azzal indokolta ezt, hogy a román válogatottban akár már a jövő héten pályára léphet Nemzetek Ligája meccsen, míg a FIFA szabályai szerint három évet kellene várnia, hogy a magyarban is megtehesse ugyanezt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt