Döntetlen játszott, és már biztosan csoportelső a Fradi az Európa-ligában

európa-liga
2022 október 27., 22:14

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a vendég AS Monacóval a labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában, így egy fordulóval a vége előtt megnyerte a csoportját, és nyolcaddöntőbe jutott. Legutóbb a Debrecen játszhatott tavasszal is európai kupában, még 2004-ben. A Fradi az első magyar csapat, amelyik megnyerte a csoportját nemzetközi kupában.

A meccsen a Monaco szerezte meg a vezetést a 30. percben, a Fradi a 82. percben egyenlített Kristoffer Zachariassen révén.

photo_camera Kristoffer Zachariassen a gólját ünnepli Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A csoport másik meccsen a Fradinak ideális eredmény született azzal, hogy a szerb Crvena zvezda legyőzte a török Trabzonsport. A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön, a magyar klub számára már tét nélküli meccsen.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:
Ferencváros-AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)

Groupama Aréna, 20 517 néző, v.: Enea Jorgji (albán)
gólszerző: Zachariassen (82.), illetve Ben Yedder (30.)

sárga lap: Botka (23.), S. Mmaee (32.), Laidouni (80.), illetve Camara (57.), Badiashile (86.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen, 65.) - Vécsei (Besic, 56.), Laidouni - Traore, Gojak (Marquinhos, a szünetben; Esiti, 91.), Zachariassen - R. Mmaee

AS Monaco: Nübel - Disasi, Maripan, Badiashile - Vanderson (Diatta, 41.), Golovin, Camara, Fofana (Lucas, 83.), Caio Henrique - Volland (Ben Seghir, 83.), Ben Yedder

Sztanyiszlav Csercseszov,a. Fradi edzője a meccs után az M4-nek így nyilatkozott: „Aminek a legjobban örülök, az az a hozzáállás, ahogyan a pályán a hátrányunkra reagáltunk. A félidőben szerettem volna lenyugtatni a csapatot, majd után támadóbb futballt játszani. Az edzőnek ilyenkor nincs túl sok ideje ünnepelni, a fontos, hogy a klub és a szurkolók boldogok. A játékosok is ünnepelhetnek kicsit, de holnap 10:30kor edzés. Most kezdődik az igazi komoly munka.”

A Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes arról beszélt, hogy „a sorsolás pillanatában nem gondolta volna senki, hogy továbbjuthatunk. Az első félidő nagyon nehéz volt, pedig kétszer-háromszor mögéjük tudtunk kerülni. A Monaco véleményes körülmények közt szerzett vezetést. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy egy életem, egy halálom, itt pontot kell szerezni. Nem volt sok lehetőségünk, de a végén egy szép támadás végén sikerült megszerezni a továbbjutást érő egyenlítő gólt. Mind szerencsésnek vallhatjuk magunkat, akik ennek a részesei vagyunk. A tavalyi El-szereplés nem sikerült jól, de az elmúlt négy évben nem lehet okunk a panaszra. Amit célul kitűztünk, hogy legyen meg a tavasz, az meglett, és úgy néz ki, megéri álmodozni, mert ez a Fradi képes nála jobb csapatokat is megszorongatni legyőzni és kiejteni. Tudjuk, hogy a Groupama Arénában lesz a 2023-as El-döntő, és nem így terveztük a döntőbe jutást, szerettünk volna először a BL-ben elindulni” – viccelődött a végén.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.