Abszurd, hogy a pályán maradhatott a sérült iráni kapus

2022 november 21., 14:36

Alireza Beiranvand, az irániak kapusa az angolok elleni meccs elején saját védőjével ütközött.

link Forrás

A kapusnak vérzett és csúnyán megdagadt az orra, percekig mozdulatlanul feküdt. Az irániak cserekapusa a pálya szélén állt beállásra várva, kizártnak tűnt, hogy Beiranvand folytassa a meccset. Aztán jó tízpercnyi ápolás után mégis folytatta.

photo_camera Beiranvand a földön Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Hogyan történhetett ez? A fejsérülések elbírálását a FIFA rendkívül szigorúan veszi. Beiranvand aztán pár perc után lefeküdt a földre és jelezte: nem tudja folytatni. Még Carlos Queiroz, az irániak portugál szövetségi kapitánya se értette - legalábbis erre utaltak a gesztusai -, hogy Beiranvand miért nem jött le azonnal.

A FIFA protokollja szerint a fejsérülést szenvedett játékoson, a maradandó sérülések elkerülése miatt, egy vizsgálatsorozatot kell elvégezni. Egyértelműen az iráni orvosi stáb hibázott, amikorengedett a kapus rábeszélésének.

Beiranvand után jött Hosszein Hosszeini, aki még az első félidőben három gólt kapott. (goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.