Máris megvan a foci-vb első 0-0-ja, de ez egyáltalán nem volt egy unalmas meccs

A meccs első jó híre nem is volt hír, hiszen régóta lehetett tudni, hogy így lesz: a dánoknál pályára léphetett Christian Eriksen, aki a tavalyi Európa-bajnokságon rosszul lett, és leginkább a jelen lévő orvosi-egészségügyi stáb profizmusának és kitartásának köszönhette, hogy életben maradt. A klasszis azóta meggyógyult, és mint korábban hosszú éveken át, most is a nemzeti együttes vezéralakja volt.

Az első félidőben egyenlő erők küzdelme zajlott, enyhe dán dominanciával, ezzel együtt az észak-afrikaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, akik egyrészt lőttek egy lesgólt, másrészt Dzsebali kihagyta a torna legnagyobb kihagyott helyzetét, vagy másképpen fogalmazva: Kasper Schmeichel egészen elképesztően nagy védést produkált.

photo_camera Eriksen elöl, Laidouni hátul Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A második félidőben egyértelműen az európaiak uralták a pályát, kezdetben komolyabb lehetőségek nélkül, mígnem a játékrész közepén előbb egy óriási Eriksen-lövést kellett bravúrral védenie Damen kapusnak, majd az ezt követő szöglet után fél méterről fejelt kapufát Cornelius. Az utolsó perceket és a hosszabbítást pláne igen keményen megnyomták a dánok, hiába, maradt a 0-0.

Az argentinverő Szaúd-Arábia után egy másik arab csapat is pontot szerzett a katari foci-vb-n, apró részlet: a tunéziai együttes egyik legjobb embere a Ferencvárosban játszó Laidouni volt.

D csoport
Dánia
0
-
0
Tunézia
Vége
Tunézia
Szövetségi kapitány
3-4-2-1
Jalel Kadri
16
A. Dahmen
6
D. Bronn
4
Y. Meriah
3
M. Talbi
20
M. Dräger
17
E. Skhiri
14
A. Laïdouni
24
A. Abdi
25
A. Slimane
7
Y. Msakni
9
I. Jebali
Dánia
Szövetségi kapitány
3-5-2
Kasper Hjulmand
1
K. Schmeichel
2
J. Andersen
4
S. Thorup Kjær
6
A. Christensen
13
R. Kristensen
23
P. Højbjerg
8
T. Delaney
10
C. Dannemann Eriksen
5
J. Mæhle
11
A. Olsen
12
K. Dolberg

Aki szeretné hírlevélben megkapni foci-vb-s napi összefoglalóinkat reggelente – az első itt olvasható –, a vonatkozó listára itt tud feliratkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt