Zavargás tört ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó elverte Belgiumot a katari focivébén

világbajnokság
2022 november 27., 18:28

Zavargások törtek ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó 2-0-ra győzött Belgium ellen a labdarúgó-világbajnokság csoportkörében.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Vagy száz, vízágyúval felfegyverzett rendőrnek kellett beavatkoznia, amikor a szurkolók utcai bútorokat rongáltak meg és megdobálták a rendőröket.

photo_camera Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

A Brüsszel-Főváros/Ixelles rendőrségi körzet a Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy kerüljék a Boulevard du Midi környékét és a szomszédos utcákat. Brüsszel polgármestere, Philippe Close elítélte a futballmérkőzést követő incidenseket. (Brussels Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.