Katari rendőrök vittek ki a lelátóról egy amerikai szurkolót, mert szivárványos karszalag volt rajta

világbajnokság
2022 november 29., 19:56

Érzelemdús meccsen vív egymással a továbbjutásért az Egyesült Államok és Irán a katari futball világbajnokságon, de egy amerikai szurkoló nem nézheti meg az összecsapást.

link Forrás

Az AFP fotóin annyi látszik, hogy a Katarban nem jó szemmel nézett, a válogatott csapatkapitányairól leparancsolt szivárványos karszalag van a bal karján, az előzményről - és hogy mi indokolta a rendőrök fellépését - nincsenek információk.

photo_camera Fotó: GLYN KIRK/AFP
photo_camera Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

Ezen a meccsen nem láthatóak az Irán korábbi találkozóin felbukkanó, a rezsim brutális túlkapásai ellen tiltakozó, és az iráni nők jogai mellett kiálló transzparensek vagy arcfestések. Az így demonstráló iráni szurkolókat az előző, Wales elleni meccsen a rezsim hívei zaklatták a stadionban. A játékosok pedig énekelték a himnuszt, ami nem csoda, mert kínzással és börtönnel fenyegették az első meccsük előtt tiltakozó iráni focisták otthon maradt rokonait.

Szünetben az Egyesült Államok vezet Irán ellen, ezzel továbbjutásra áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.