Katari rendőrök vittek ki a lelátóról egy amerikai szurkolót, mert szivárványos karszalag volt rajta

világbajnokság
2022 november 29., 19:56

Érzelemdús meccsen vív egymással a továbbjutásért az Egyesült Államok és Irán a katari futball világbajnokságon, de egy amerikai szurkoló nem nézheti meg az összecsapást.

Az AFP fotóin annyi látszik, hogy a Katarban nem jó szemmel nézett, a válogatott csapatkapitányairól leparancsolt szivárványos karszalag van a bal karján, az előzményről - és hogy mi indokolta a rendőrök fellépését - nincsenek információk.

photo_camera Fotó: GLYN KIRK/AFP
photo_camera Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

Ezen a meccsen nem láthatóak az Irán korábbi találkozóin felbukkanó, a rezsim brutális túlkapásai ellen tiltakozó, és az iráni nők jogai mellett kiálló transzparensek vagy arcfestések. Az így demonstráló iráni szurkolókat az előző, Wales elleni meccsen a rezsim hívei zaklatták a stadionban. A játékosok pedig énekelték a himnuszt, ami nem csoda, mert kínzással és börtönnel fenyegették az első meccsük előtt tiltakozó iráni focisták otthon maradt rokonait.

Szünetben az Egyesült Államok vezet Irán ellen, ezzel továbbjutásra áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt