Gyilkos holland szélsővédők és háromból két isteni Martinez

Lezárt tartalom a Kör tagjainak világbajnokság
2022 december 04., 05:23
  • Messi már a világbajnokság kieséses szakaszában is tud gólt lőni
  • Három Martinezből kettőnek hálákodnak, egyet átkozhatnak a nyolc közé jutó argentinok
  • A holland szélsővédők kinyírták az Egyesült Államokat
  • Amerika nem déli része búcsúzott a világbajnokságtól, ahogy az ázsiai színekben utazó Óceánia is
  • A két első nyolcaddöntő: Hollandia-Egyesült Államok 3-1, Argentína-Ausztrália 2-1

A téli világbajnokság egyik sajátossága, hogy nemcsak nem lehet fűben fekve kivetítőn nézni a meccseket, de sokkal sűrűbb is a lebonyolítása a két bajnoki közé besűrített tornának. Így aztán a megszokott 5 helyett 4 naponta rendezték a csoportmeccseket, és törölték a pihenőnapot is az egyenes kieséses szakasz megkezdése előtt.

A nyolcaddöntőket kezdő négyes szerdán még a harmadik kört fejezte be, három nappal később már az életükért küzdöttek. Ez láthatóan a hollandokat viselte meg legkevésbé, igaz ők szinte végig elég takarékosan játszottak a csoportmeccsek alatt, ráadásul az utolsó meccsük inkább egy edzőmeccs volt a házigazda katariak ellen.

A csoportmeccsen mutatott visszafogott teljesítmény miatt elég sok kritikát is kapott Louis van Gaal a látványos focit hiányoló holland és nemzetközi közvéleménytől, miközben a holland szövetségi kapitány folyamatosan arról beszélt, hogy világbajnokságot akarnak nyerni. Ami erős állítás, hiszen sokkal jobb játékosanyaggal is csak négy vb-érem jött össze, de arany eddig még sosem.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.