Megint jó helyre ment az adófizetők pénze, itt vannak a leghülyébb NB I.-es igazolások

Az akadémiák hiába ontják a fiatal magyar tehetségeket már egy évtizede vagy még régebben, kellenek azért a külföldi játékosok is az NB I.-be. Hiszen ott van például a Real Madrid. Két és fél hete a Villarreal elleni bajnokin történetében először csupa külföldi játékossal állt fel. Ha pedig a spanyoloknak nem derogál összegyűjteni a határokon túl fellelhető tehetségeket, akkor miért jelentene ez problémát egy olyan futballfellegvárnál, amilyen a Mezőkövesd?

Az NB I.-ben 42,9 százalék a külföldi játékosok aránya, ez a környező országokban szinte mindenhol alacsonyabb, meglepetésre a szlovénok a kivételek, ahol kicsit a mienk fölött van az arány.

Az NB I.-ben az idei átigazolási időszakban eddig tizenhat külföldi játékos érkezett. Négy jellemző csoport van, ezek között bőven van átfedés:

  1. Az NB I.-ben soha nem látott nemzetiségű futballisták.
  2. Futballisták, akik az elmúlt fél évben sehol sem játszottak, de persze csapat nélkül is napi több edzéssel készültek a feladatra, ami végre megtalálta őket.
  3. A mezőkövesdi, laikusként véletlenszerűnek tűnő igazolások, annak ellenére, hogy a klubál magas szintű utánpótlás-nevelés folyik, legalábbis ezt állítják magukról.
  4. Ognjen Mudrinszki.

Az NB I. botrányhőse lehet

Kezdjük is mindjárt Ognjen Mudrinszkivel, aki valószínűleg a tavasz egyik legjobb igazolása lesz, mondjuk rá is fér a kiesés ellen küzdő Újpestre. A 31 éves szerb csatár egy hús-vér gólkirály a szlovén első liga 2021/22-es idényéből. Sok klubban megfordult, játszott többek között a Crvena Zvezdában, a Bundesliga II-es Fürthben, a svájci Aarauban. És mi vele a baj?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt