Megbüntette magát az FCU 1948 Craiova, miután a szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak

románia
2023 február 01., 16:06

Megbüntette magát az FCU 1948 Craiova, aminek a Sepsi OSK elleni hétvégi meccsét felfüggesztették, mivel a szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

A klub közlése szerint a hazai találkozókat határozatlan ideig zárt kapuk mögött játssza a csapat.

A vezetőség három pontban közölte a saját hatáskörben meghozott döntéseket:

  1. meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játsszák a meccseket,
  2. kezdeményezik a Román Labdarúgó Szövetségnél egy olyan szabályzat kidolgozását, amely megelőzi a hétvégihez hasonló eseteket, és
  3. a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket.

A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi „huliganizmusa” óriási károkat okozott, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni a döntést.

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a craiovai szurkolók egy része Adrian Mititelu klubtulajdonossal konfliktusban áll.

Vasárnap alig 26 perc után Andrei Chivulete játékvezető előbb félbeszakította, majd 10 perc kényszerszünet után lefújta a Sepsi OSK–FCU 1948 Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mivel a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

link Forrás

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.