Így még sosem láttad a Holdra szállásról készült fotókat

2015 október 03., 07:13

Az amerikai űrprogram Holdra szállásért felelős Apollo-programjának űrhajósai a legtöbb útjukra vittek magukkal kamerákat. A Hasselblad-fényképezőképekkel felszerelt űrhajósok kattintgattak is rendesen, az egyetlen gond, hogy mai szemmel nézve már nem túl jó minőségűek a képek, alacsony felbontásuk miatt.

Most azonban, hála néhány lelkes önkéntesnek majd 8400 felújított, minden eddiginél jobb minőségű űrbéli kép került föl a Flickr-re.

Az Apollo Archive nevű csoport 2004-ben beszkennelhette mindenféle különleges, külön erre gyártott berendezéssel a NASA negatívjait. Ezekkel dolgoztak, az eredmény pedig magáért beszél.

Az eredeti képeket még nagyobb felbontásban ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.