A pokol egyik bugyra a Fülöp-szigeteki börtönökben lehet

2016 július 30., 10:49

Az AFP fotósa, Noel Celis jutott be egy Fülöp-szigeteki börtönbe és elképesztő állapotokat talált ott. Szavakkal leírhatatlan a túlzsúfoltság és a helyzet egyre csak romlik, ahogy az új elnök, Rodrigo Duterte megválasztása óta a hatóságok még nagyobb harcot hirdettek mindenféle bűn ellen.

photo_camera Fotók:AFP PHOTO / NOEL CELIS

Az elnököt még be sem iktatták, de a biztonsági erők már ezreket gyilkoltak meg és rengeteg embert tartóztattak le. Ezekből a képekről kiderül, hogy a letartóztatás is hihetetlen szenvedést jelent. Quezon város börtönében a beszámolók szerint sokan egyszerűen megőrülnek, mivel képtelenség emberhez méltó életet élni itt.

A börtönt annak idején 800 fő befogadására építették, jelenleg 3800 embert tartanak itt fogva. A rabok a földön fekve alszanak, egymás hegyén-hátán. Sokan a szabad ég alatt fekvő kosárlabdapályán fekszenek, de ha esik, még jobban össze kell zsúfolódniuk benn.

A rabok étkezését napi 1.10 dollárból kell kigazdálkodni, orvosi kiadásokra fogva tartottakként napi 11 cent jut. 130 rabra jut egyetlen vécé és azokat sem lehet mindig öblíteni vízproblémák miatt.

(via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.