Eltakarították a havat Moszkvában, semmi akadálya nem volt a felvonulásnak a Vörös téren

2017 május 09., 12:03

Tegnap még ez volt Moszkvában:

photo_camera Fotó: Vladimir Fedorenko/Sputnik

Ha maradt volna a hó, hogy látszódtak volna a pazarul álcázott sarkvidék alakulatok a második világháborús győzelmet ünneplő parádén?

photo_camera TOR-M2 Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A rossz idő miatt kedd reggel lemondták a légi parádét, így a 72 repülőgép és helikopter nem húzott el a díszegységek felett.

photo_camera Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency

A Vörös térre azért így is jutott 10 ezer katona, tavaszias öltözetben.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

114 haditechnikai eszközt parádéztattak az oroszok:

photo_camera Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency
photo_camera T-14 Armata tank Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Külföldi politikusok közül az AFP képein szerint csak a moldáv elnök volt ott Putyin mellett. Ezek szerint a magyaroknak még nem kötelező a részvétel. Putyin szerint az orosz fegyveres erők képesek visszaverni minden agressziót, ám a terrorizmus és más fenyegetések elleni harchoz nemzetközi összefogásra van szükség.

photo_camera Fotó: Sergey Guneev/Sputnik
photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
photo_camera Az utolsó szovjet pártfőtitkár, a 86 éves Mihail Gorbacsov az ünnepségen Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
photo_camera Putyin az áldozatokra emlékezik Fotó: Sergey Guneev/Sputnik
photo_camera Veteránok a Vörös téren. 72 éve győzték le a németeket Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP
photo_camera Putyin, a moldáv elnök, Medvegyev miniszterelnök és egy veterán a felvonulás utáni fogadáson Fotó: Aleksey Nikolskyi/Sputnik

Mintegy félezer oroszországi településen felvonulást tartott a "Halhatatlan Ezred", vagyis a háborúban elesettek és a veteránok fotóit hordozó leszármazottak menete.

photo_camera Sztálin a Halhatatlan Ezred tüntetésén Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Moszkvában a tömegben a háborús veteránok portréi között az ukrajnai Donyec-medencei konfliktusban a szakadárok oldalán elesettek portréit is vitték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.